Σημεία και θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Οστεοχόνδρωση στην αυχενική μοίρα

Πονοκέφαλος, ζάλη, αιχμές της αρτηριακής πίεσης και εμβοές μπορεί να είναι όλα συμπτώματα προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης. Η θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής σπονδυλικής στήλης απαιτείται σε δύο περιπτώσεις από τις τρεις προσφυγές με παράπονα για παρόμοια συμπτώματα.

Η δομική ιδιαιτερότητα αυτής της περιοχής είναι τέτοια που το μέγιστο φορτίο ασκείται σε αυτήν και οι αλλαγές στις εκφυλιστικές αλλαγές αντικατοπτρίζονται στη γενική ευημερία του ασθενούς.

Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαταραχές του εγκεφάλου και κινητικές λειτουργίες. Το προχωρημένο στάδιο της νόσου είναι σχεδόν απρόσιτο στη θεραπεία. Πώς να αντιμετωπίσετε την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Μέθοδοι θεραπείας ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της νόσου

Οι μέθοδοι θεραπείας της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης εξαρτώνται από τον βαθμό καταστροφής του οστού και του ιστού του χόνδρου. Στην αρχική φάση, η απλή γυμναστική και η πρόσληψη τονωτικών και βιταμινών μπορούν να βοηθήσουν.

Πρώτα απ 'όλα, αμέσως μετά την υποβολή των καταγγελιών, ο γιατρός δημιουργεί μια γενική κλινική εικόνα, συνταγογραφεί εξετάσεις και λαμβάνει υπόψη τα συμπτώματα. Η θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης συνταγογραφείται σύμφωνα με μια αναμνησία, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ασθενούς.

Πόνος στον αυχένα με αυχενική οστεοχόνδρωση

Σε περίπτωση επιδείνωσης, συνταγογραφείται ιατρική θεραπεία για την οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, καθώς και αποκαταστατική θεραπεία. Συνιστάται η χρήση των παρακάτω φαρμάκων:

  1. 1ος βαθμός αυχενικής οστεοχόνδρωσης.Τα συμπτώματα είναι αμελητέα. Βασικά υπάρχει ένταση στους μυϊκούς συνδέσμους και σύνδρομο ελαφρού πόνου στην περιοχή των νευρικών κόμβων. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση φυσικοθεραπευτικών διαδικασιών, συμπλοκών βιταμινών και θεραπείας άσκησης. Οι αλοιφές για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του λαιμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι αρκετά αποτελεσματικά και αποτελεσματικά μέσα.
  2. Οστεοχόνδρωση του αυχένα 2 μοίρες.Ο πόνος αρχίζει να περιπλανιέται. Υπάρχει μούδιασμα στα δάχτυλα με οστεοχόνδρωση καθώς και αίσθημα «χήνων» στα άκρα. Κατά τη διάρκεια αυτού του αναπτυξιακού σταδίου παρατηρούνται σημαντικές παραμορφώσεις του μυϊκού ιστού και των μεταβολικών διαταραχών. Ως αποτέλεσμα, τα κύτταρα του πυρήνα του δίσκου αρχίζουν να πεθαίνουν. Η ιατρική θεραπεία στοχεύει στην υπερνίκηση των συμπτωμάτων και των εξωτερικών εκδηλώσεων. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα συνταγογραφούνται, σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστάται ο αποκλεισμός της πληγείσας περιοχής.
  3. Οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας 3 βαθμοί.Οι σπόνδυλοι γίνονται ασταθείς, οι προεξοχές ή οι κήλες μπορούν να σχηματιστούν υπό βαριά φορτία. Παρατηρείται μούδιασμα των χεριών, αύξηση της πίεσης στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας και μερική ή πλήρης παράλυση του σώματος. Ανάλογα με τον βαθμό της διαταραχής, συνταγογραφούνται μη ορμονικά φάρμακα για την ανακούφιση της φλεγμονής. Εάν αυτό δεν βοηθήσει, μπορεί να δοθεί ορμονική θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση, συνταγογραφούνται αγγειοδιασταλτικά.
  4. Οστεοχόνδρωση του αυχένα 4 μοίρες.Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό ουλών στη θέση του πυρήνα του δίσκου. Σε αυτό το στάδιο, φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του λαιμού αντιμετωπίζονται συμπτωματικά. Εκτός από τις κύριες θεραπευτικές μεθόδους, μπορεί να συνιστώνται πρόσθετα φάρμακα ανάλογα με τις επιπλοκές και την κλινική εικόνα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί το σύνδρομο της σπονδυλικής αρτηρίας στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας. Εάν δεν γίνει εγκαίρως, μπορεί να συμβεί ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο της σπονδυλικής στήλης. Οι πιο συχνές συνέπειες σε αυτό το στάδιο είναι η παράλυση και η απώλεια αίσθησης στα άκρα.

Η χόνδρωση της αυχενικής σπονδυλικής στήλης αναπτύσσεται και εξελίσσεται ραγδαία. Δεδομένου ότι όλες οι θεραπευτικές μέθοδοι στοχεύουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων, ο θεράπων ιατρός πρέπει να συνταγογραφήσει μια αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη της νόσου. Η οστεοχόνδρωση των μεσοσπονδύλιων δίσκων της αυχενικής σπονδυλικής στήλης προκαλεί μη αναστρέψιμη βλάβη.

Μέθοδοι θεραπείας ανάλογα με την εκδήλωση και την κλινική εικόνα

Τα σημάδια της αυχενικής οστεοχόνδρωσης μπορεί να είναι τόσο έντονα όσο και πρακτικά αόρατα μέχρι, λόγω της παθολογίας, να προχωρήσουν οι εκφυλιστικές διαταραχές.

Μερικοί ασθενείς μαθαίνουν πρώτα για την παρουσία της νόσου αφού συμβουλευτούν έναν γιατρό για σοβαρό μούδιασμα στην περιοχή του λαιμού. Η θεραπεία της επιδείνωσης της αυχενικής οστεοχόνδρωσης σε αυτήν την περίπτωση έχει ως εξής:

  • Πριν ξεκινήσετε τη φαρμακευτική αγωγή για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας, είναι απαραίτητο να διορθώσετε το κατεστραμμένο τμήμα με έναν επίδεσμο. Πρέπει να τρέξετε σε αυτό για τουλάχιστον 10 ημέρες.
  • Συνιστάται μη ορμονική θεραπεία. Η οστεοχόνδρωση του κολλάρου ανταποκρίνεται συνήθως καλά στη θεραπεία. Η φλεγμονή μπορεί να απομακρυνθεί μετά από πλήρη θεραπεία. Η σύνθεση των αντιφλεγμονωδών φαρμάκων περιλαμβάνει αναλγητικά, οπότε ο αποκλεισμός του φαρμάκου πραγματοποιείται μόνο όταν δεν είναι σε θέση να ανακουφίσουν τον πόνο.
  • Αφού κατέστη δυνατή η μείωση των συμπτωμάτων της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, η θεραπεία αρχίζει να είναι αναγεννητική στη φύση. Ομάδες βιταμινών και ανόργανων συστατικών συνταγογραφούνται, μπορούν να προταθούν χονδροπροστατευτικοί παράγοντες.
Πόνος στον αυχένα με οστεοχόνδρωση

Στην οξεία οστεοχόνδρωση του λαιμού, τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση της φλεγμονής έχουν αρνητική επίδραση στο ανθρώπινο γαστρεντερικό σύστημα. Ως εκ τούτου, κατά τη συνταγογράφηση θεραπείας, ένας νευρολόγος θα πρέπει να προτείνει μέσα για την αποκατάσταση της εντερικής χλωρίδας και τη διατήρησή της σε φυσιολογική κατάσταση.

Η χρόνια οστεοχόνδρωση απαιτεί διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία. Εφόσον σε αυτήν την περίπτωση η φλεγμονώδης διαδικασία δεν είναι το κύριο σύμπτωμα της νόσου, η θεραπεία είναι υποστηρικτική και προφυλακτική. Η οστεοχόνδρωση της ζώνης του κολάρου απαιτεί τη χρήση διαφόρων φυσικοθεραπευτικών διαδικασιών: βελονισμός, χειρουθεραπεία, χειροκίνητη θεραπεία και διάφορες ασκήσεις φυσικοθεραπείας.

Τα φάρμακα συνταγογραφούνται μόνο για οξεία οστεοχόνδρωση στον αυχένα, η θεραπεία σε αυτήν την περίπτωση είναι η ίδια με αυτήν που περιγράφεται παραπάνω.

Πότε συνιστάται η χειρουργική επέμβαση;

Η χειρουργική θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του λαιμού είναι απαραίτητη όταν όλα τα μέτρα για την ανακούφιση της φλεγμονώδους διαδικασίας στα στάδια 3-4 της νόσου δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα. Ο συνήθης χρόνος θεραπείας σε αυτήν την περίπτωση είναι περίπου έξι μήνες. Ωστόσο, η πορεία της θεραπείας για την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να μειωθεί εάν ο ασθενής έχει σταθερή επιδείνωση της ευημερίας.

Η παράλυση των άκρων και οι αφόρητες αισθήσεις πόνου είναι ενδείξεις για πρόωρη χειρουργική επέμβαση.

Η θεραπεία της οστεοχόνδρωσης των αυχενικών σπονδύλων, κατά κανόνα, πραγματοποιείται με ευνοϊκότερο αποτέλεσμα και απαιτεί χειρουργική επέμβαση σε όχι περισσότερο από το 10% όλων των περιπτώσεων. Μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση εάν η κατάσταση απειλεί τη ζωή του ασθενούς. Μπορεί επίσης να είναι σωστό εάν παρατηρηθεί οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας, ένα σύνδρομο σπονδυλικής αρτηρίας.

Η προεξοχή στον σπόνδυλο με αυχενική οστεοχόνδρωση

Αιτίες που συμβάλλουν στην εμφάνιση

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τους λόγους αυτής της παθολογίας. Ωστόσο, οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνισή του έχουν μελετηθεί καλά.

  • Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών που σχετίζονται με τη διαδικασία της ενηλικίωσης. Λόγω της γενετικής προδιάθεσης.
  • Οι συνέπειες του τραύματος. Τα κατάγματα συμπίεσης, η οστεοχόνδρωση και η αποκατάσταση λόγω τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης διαρκούν αρκετούς μήνες έως έξι μήνες. Οι συνέπειες μιας ζώνης ασφαλείας μπορεί να εμφανιστούν μετά από λίγα χρόνια. Η οστεοχόνδρωση της αυχενικής περιοχής της προεξοχής του δίσκου παρατηρείται σε περισσότερο από το 30% όλων των περιπτώσεων όλων των ασθενών που είχαν υποστεί ατύχημα.
  • Περιβαλλοντικοί παράγοντες. Καθιστικός τρόπος ζωής, καθιστικός τρόπος ζωής, ανθυγιεινή διατροφή - όλοι αυτοί είναι οι λόγοι για την ανάπτυξη της παθολογίας. Κατά τη διάρκεια της χρόνιας μορφής, μπορεί να παρατηρηθεί οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας σε νευρική βάση.

Πότε πρέπει να δω έναν γιατρό;

Όλα τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης του λαιμού αποτελούν άμεση σύσταση για συμβουλή σε έναν ειδικό. Η παραμελημένη μορφή της νόσου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παροξύνσεις. Εάν μετά την ανύψωση βαρών ή την απότομη στροφή του σώματος, παρατηρείται η λεγόμενη «οστεοχονδρωσία», πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό. Αυτό δείχνει ότι η παθολογική διαδικασία βρίσκεται σε ένα τελευταίο στάδιο ανάπτυξης.