Αντιμετώπιση του πόνου στη μέση χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μεθόδους

Ο οσφυϊκός πόνος δεν είναι ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα πολλών ασθενειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε στο σπίτι, σε άλλες, είναι επιτακτική ανάγκη να δείτε έναν γιατρό και να μάθετε τις αιτίες του πόνου.

Σήμερα θα εξετάσουμε ασθένειες που μπορούν να συνοδεύονται από πόνο στην πλάτη στην οσφυϊκή χώρα, θα συζητήσουμε τις μεθόδους της παραδοσιακής ιατρικής για θεραπεία, θα μάθουμε για τη θεραπευτική γυμναστική, η τακτική εφαρμογή των οποίων θα βοηθήσει στην απαλλαγή από τα προβλήματα της πλάτης.

Αιτίες του πόνου στην πλάτη

Ο πόνος στη μέση διαφορετικού τύπου (πόνος, κόψιμο, θαμπός) μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών της σπονδυλικής στήλης και των μυών της πλάτης και επίσης να μιλήσει για διαταραχές στο έργο των εσωτερικών οργάνων, ειδικά του πεπτικού συστήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, ο πόνος στην πλάτη προκαλείται από διαταραχές της υποστηρικτικής συσκευής και των μυών της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Οι λόγοι που προκαλούν οσφυαλγία στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης μπορεί να είναι:

 • Ασθένειες της σπονδυλικής στήλης.Ως αποτέλεσμα της οστεοχονδρωσίας, οι σπόνδυλοι χάνουν τη δύναμη, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά τους. Κήλη των σπονδύλων, ισχιαλγία. Σε αυτές τις ασθένειες, το οσφυαλγία είναι αιχμηρό και επιδεινώνεται με βαθιά αναπνοή ή σωματική άσκηση. Η σκολίωση, η αρθρίτιδα, οι μολυσματικές ασθένειες των μεσοσπονδύλιων δίσκων προκαλούν δυσφορία στην οσφυϊκή περιοχή. Οι μετατοπίσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων που προκαλούνται από έντονη σωματική άσκηση προκαλούν οσφυαλγία - πυροβολώντας οδυνηρές αισθήσεις.
 • Κακή στάση του σώματος και ανεπαρκής μυϊκός τόνος στην πλάτη.Ένας καθιστικός τρόπος ζωής και η ακατάλληλη στάση μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην πλάτη. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, το οποίο έχει αρνητική επίδραση στην καθιστή στάση. Οι εξασθενημένοι μύες δεν μπορούν να κρατήσουν την πλάτη ίσια και όλες οι καταπονήσεις πηγαίνουν στη σπονδυλική στήλη.
 • Ευσαρκία.Το υπερβολικό βάρος ασκεί τεράστια πίεση στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Και όταν η παχυσαρκία συνοδεύεται από τραυματισμούς στους συνδέσμους ή μυϊκή αδυναμία, τότε ο πόνος στη μέση παίρνει έντονες και έντονες εκδηλώσεις: ένα άτομο δεν μπορεί καν να ισιώσει. Η θεραπεία σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ξεκινήσει με την εξάλειψη του περιττού βάρους.
 • Πόνος στη μέση
 • Ασθένειες γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος ή εγκυμοσύνη.Η αιτία του πόνου στη μέση στις γυναίκες μπορεί να είναι φλεγμονή των ωοθηκών, ενδομητρίωση, μη φυσιολογική εγκυμοσύνη, η θεραπεία συνίσταται στην απαλλαγή από παραβιάσεις στο έργο αυτών των οργάνων. Ταυτόχρονα, δίνονται οδυνηρές αισθήσεις στην οσφυϊκή χώρα και εδώ είναι πολύ πιο έντονες από ό, τι στην κοιλιά. σταθερή και όχι ενισχυμένη με κίνηση.
 • Νεφρική Νόσος.Αυτά τα όργανα βρίσκονται στην περιοχή των οσφυϊκών σπονδύλων, οπότε ο πόνος μπορεί να αντικατοπτρίζεται εδώ σε παθολογικές καταστάσεις των νεφρών (φλεγμονή, ανεπάρκεια, πυελονεφρίτιδα).
 • ΠαγκρεατίτιδαΗ φλεγμονώδης διαδικασία στο πάγκρεας μπορεί να ξεκινήσει με πόνο στην πλάτη.

Ταξινόμηση του πόνου στη μέση, ανάλογα με τους λόγους εμφάνισής του

 • Σε διαταραχές της σπονδυλικής στήλης, οι κράμπες στην πλάτη εντείνονται και επιδεινώνονται μετά από σωματική άσκηση ή απρόσεκτες κινήσεις. Χαρακτηριστικό για τους ηλικιωμένους, αλλά και για τις γυναίκες, καθώς συχνά υποφέρουν από ισχιαλγία και άλλες σπονδυλικές διαταραχές. Ταυτόχρονα, τα ρέζι έχουν έντονο χαρακτήρα και έντονη εκδήλωση.
 • Ο πόνος στην πλάτη λόγω κακής στάσης και μυϊκής αδυναμίας είναι οδυνηρός και επίμονος και εξαφανίζεται με τακτική άσκηση και διόρθωση στάσης.
 • Εάν είστε υπέρβαροι, οι οδυνηρές αισθήσεις αυξάνονται μετά από πολύωρο κάθισμα σε καθιστή θέση. Ο πόνος είναι έντονος και έντονος, συχνά τόσο έντονος που το άτομο δεν μπορεί να κινηθεί.
 • Σε ασθένειες του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, ο πόνος στην οσφυϊκή χώρα είναι σταθερός και οδυνηρός ανεξάρτητα από την κίνηση. Συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα: επιδείνωση της ευημερίας, άγχος, υψηλή θερμοκρασία σώματος και πιθανώς παραβίαση του εμμηνορροϊκού κύκλου.
 • Με νεφρική νόσο, οι σπασμοί στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να συνοδεύονται από αύξηση της θερμοκρασίας, να έχουν χαρακτήρα τσιμπήματος και κοπής, υπάρχει αίσθημα δυσφορίας και τραβήγματα. Ρίγη, μπορεί να υπάρχει συνεχής αίσθηση ψυχρότητας.
 • Η φλεγμονή του παγκρέατος συνοδεύεται από πόνο στη ζώνη και έλξη και σχετίζεται με συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών: διάρροια, ναυτία, έμετος, δυσκοιλιότητα.
Πόνος στην πλάτη στην οσφυϊκή χώρα

Θεραπεία του πόνου στην πλάτη με λαϊκές θεραπείες

Δεδομένου ότι ο πόνος στην οσφυϊκή μοίρα της πλάτης μπορεί να υποδηλώνει διάφορες ασθένειες, μόνο ένας οικογενειακός γιατρός μπορεί να καθορίσει τον τύπο τους. Μετά από διάγνωση και διαβούλευση με γιατρό, μπορείτε να καταφύγετε σε παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας του πόνου στη μέση. Η παραδοσιακή ιατρική περιλαμβάνει πολλές αποτελεσματικές μεθόδους: τρίψιμο, κομπρέσες, εγχύσεις, σωματικές ασκήσεις.

 • Θερμαινόμενη κομπρέσα με χρένο.Για να προετοιμάσετε τη συμπίεση, πρέπει να κόψετε τη ρίζα του χρένου και να την τυλίξετε ομοιόμορφα σε πανί. Στη συνέχεια, βάλτε το πανί με χρένο στην πλάτη του ασθενούς. Η κομπρέσα πρέπει να "λειανθεί" απευθείας στο πίσω μέρος με θερμαινόμενο σίδερο. Πρέπει να τη ζεστάνετε όσο αντέχει ο ασθενής: με την πρώτη ματιά, μια τέτοια διαδικασία μπορεί να φαίνεται πολύ ζεστή. Αλλά σε μεταγενέστερους χρόνους είναι πολύ πιο εύκολο να Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας προθέρμανσης δεν θα σας κάνει να περιμένετε: μετά από μερικές επαναλήψεις, θα νιώσετε έντονη ανακούφιση.
 • Χρένο για πόνο στην πλάτη
 • Συμπίεση μουστάρδας.Διαλύστε μια κουταλιά μουστάρδα σε ζεστό νερό. Εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει στην πληγωμένη περιοχή της πλάτης, καλύψτε με μονωτικό υλικό (κατά προτίμηση μεμβράνη) και κρατήστε το για 3-5 λεπτά. Μετά τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να σκουπίσετε το δέρμα και να το τυλίξετε σε ένα ζεστό μαντήλι. Αυτή η συνταγή είναι χρήσιμη για τη θεραπεία της οσφυαλγίας στους άνδρες.
 • Φύλλα κολλιτσίδας.Εάν το κολλιτσίδα μεγαλώνει στην περιοχή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα του ως θερμαινόμενη κομπρέσα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να στεγνώσουν και να θερμανθούν τοποθετώντας τα σε ένα δοχείο με βραστό νερό. Στη συνέχεια, βάλτε τα φύλλα στην πληγωμένη πλάτη και τυλίξτε σε ένα μάλλινο μαντήλι για 40 λεπτά.
 • Burdock για πόνο στην πλάτη
 • Κομπρέσα καστανιάς αλόγου.Ο καρπός της καστανιάς πρέπει να θρυμματιστεί και να αναμιχθεί με λαρδί ή καστορέλαιο. Η προκύπτουσα μάζα απλώνεται σε ένα κομμάτι ψωμί και εφαρμόζεται στο πονεμένο σημείο. Αυτή η διαδικασία παρέχει ένα αποτέλεσμα θέρμανσης και ανακουφίζει γρήγορα τις οδυνηρές αισθήσεις. Το κάστανο αλόγου είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του πόνου στην ουρά.
 • Αλκοολική έγχυση από Bodyagi.Αυτή η έγχυση μπορεί να αγοραστεί από φαρμακείο ή να παρασκευαστεί ανεξάρτητα ρίχνοντας 300 ml βότκας σε ένα φακελάκι σκόνης Bodyagi. Χρησιμοποιήστε ένα μέσο για να τρίψετε το πονεμένο σημείο. Είναι χρήσιμο να συνδυάσετε το τρίψιμο με το μασάζ, μετά από το οποίο πρέπει να τυλίξετε την πλάτη σας με ένα ζεστό μαντήλι.
 • Βάμμα πικραλίδα για πόνους στην πλάτη
 • Έγχυση πικραλίδα.Για να κάνετε μια αλκοολική έγχυση πικραλίδων, πρέπει να πάρετε ένα κουτάκι μισού λίτρου φρέσκων ή αποξηραμένων ταξιανθιών φυτών και να ρίξετε 500 ml βότκας και να αφήσετε για μια εβδομάδα. Είναι καλό να προετοιμάσετε αυτό το έγχυμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο, καθώς θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον έντονο και μαχαιρωτικό πόνο, να ανακουφίσει γρήγορα και αποτελεσματικά την ενόχληση. Παρεμπιπτόντως, η πικραλίδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας της άρθρωσης του γόνατος.
 • Κομπρέσα κηροζίνης και τεύτλων.Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τις αλοιφές φαρμακείων. Για να προετοιμάσετε τα πλυμένα παντζάρια, πρέπει να αλέσετε στη συνοχή του κουάκερ, να απομακρύνετε τον υπερβολικό χυμό, να αφήσετε τον πολτό και να προσθέσετε μια κουταλιά κηροζίνη και να ανακατέψετε καλά. Βάλτε την προκύπτουσα μάζα σε μια παχιά γάζα ή ύφασμα και βάλτε την σε ένα πονεμένο σημείο. Είναι σημαντικό το μείγμα να μην αγγίζει το δέρμα - αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Η κομπρέσα καλύπτεται με μεμβράνη και ένα ζεστό πανί (κουβέρτα ή μαντήλι) για καλύτερο αποτέλεσμα θέρμανσης. Καλύτερα αφήστε το να σταθεί όλη τη νύχτα.
 • Η αλκοολική έγχυση αγοράστηκε.Μια τέτοια έγχυση μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακείο ή να παρασκευαστεί στο σπίτι ρίχνοντας τρεις κουταλιές της σούπας αποξηραμένο κουπίνι με 300 ml βότκα ή φαρμακευτική αλκοόλη. Το μείγμα πρέπει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα, οπότε είναι καλύτερο να το προετοιμάσετε εκ των προτέρων και να το διατηρήσετε σε δροσερό μέρος. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τρίψιμο για κρυολογήματα ή για τη θεραπεία αρθρώσεων.
 • αγοράστηκε λόγω πόνου στην πλάτη
 • Κομπρέσα σκόρδου.Το ψιλοκομμένο σκόρδο αναμιγνύεται με χυμό λεμονιού. Γάζα ή βαμβακερό ύφασμα εμποτίζεται στο μείγμα που προκύπτει και εφαρμόζεται στην πληγωμένη περιοχή. Με την τακτική επανάληψη αυτής της διαδικασίας, το οσφυαλγικό μειώνεται και σύντομα εξαφανίζεται εντελώς. Λόγω του φαινομένου της θέρμανσης, τέτοιες κομπρέσες είναι χρήσιμες κατά τη θεραπεία της άρθρωσης του ώμου.
 • Κομπρέσα από ασπράδι αυγού και θυμίαμα.Για το μαγείρεμα, πρέπει να πάρετε συσκευασμένο θυμίαμα, λίγο τριμμένο απορρυπαντικό και χτυπημένα ασπράδια από δύο αυγά. Ένα πολύ αναμεμειγμένο μείγμα εφαρμόζεται στο ύφασμα και τυλίγεται γύρω από την πλάτη. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται καθημερινά μέχρι τη στιγμή της ανακούφισης.
Πρωτεΐνη για τον πόνο στην πλάτη

Ασκήσεις πλάτης

Υπάρχουν πολλά βίντεο στο Διαδίκτυο σχετικά με τη μέθοδο εκτέλεσης ασκήσεων σε διάφορες ασθένειες της σπονδυλικής στήλης: ραδικίτιδα, οστεοχονδρόζη, κήλη δίσκου. Οι γιατροί δείχνουν με το παράδειγμα τη σωστή τεχνική της θεραπευτικής γυμναστικής, μιλούν για αντενδείξεις.

Οι ασκήσεις είναι επίσης χρήσιμες για διαταραχές της στάσης και ανεπαρκή σπαστικότητα των μυών της πλάτης: Βοηθούν στην ενίσχυση της πλάτης και στην ανάπτυξη της σωστής στάσης του σώματος.

Φυσικά, ένα τέτοιο αποτέλεσμα της γυμναστικής μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τακτική και συστηματική εκτέλεση.