Πώς να θεραπεύσετε την αυχενική οστεοχόνδρωση στο σπίτι

Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε την αυχενική οστεοχόνδρωση; Αυτή η ερώτηση έρχεται στο μυαλό όταν έχουμε ξαφνικά πόνο στον αυχένα και μετά αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την περιοχή του κολάρου. Μια σοφή απόφαση είναι να πάει στο γραφείο του γιατρού, να ελεγχθεί και να ακολουθήσει αυστηρά την προβλεπόμενη θεραπεία. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν χρόνο για αυτό. Επομένως, ο ασθενής πηγαίνει πρώτα στο φαρμακείο, αγοράζει όλα τα είδη πηκτωμάτων και αλοιφών και στη συνέχεια στρέφεται σε δημοφιλείς μεθόδους θεραπείας. Και όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κοινή λογική μόνο στο σπίτι.

Αιτίες και συμπτώματα

Πόνος στον αυχένα με οστεοχόνδρωση

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα σημάδι προβλημάτων με τη σπονδυλική στήλη. Για να μάθετε ανεξάρτητα πώς να θεραπεύσετε την οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πώς ξεκινά η διαδικασία της νόσου και ποια συμπτώματα την υποδεικνύουν.

Ο λαιμός περιέχει τους μικρότερους και πιο εύθραυστους σπονδύλους. Οι δίσκοι σε αυτό το μέρος της σπονδυλικής στήλης είναι επίσης μικροί. Οποιαδήποτε δυστροφική διαδικασία σε αυτά πηγαίνει αρκετά γρήγορα. Εάν στην κάτω πλάτη η καταστροφή του μεσοσπονδύλιου δίσκου μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, τότε το μέγεθος του λαιμού μειώνεται σημαντικά σε έξι μήνες. Ως αποτέλεσμα, οι σπόνδυλοι τσιμπήσουν τις νευρικές ρίζες, προκαλώντας πόνο, ένταση και μειωμένη ευελιξία. Επιπλέον, το εύρος κινητήρα του λαιμού είναι περιορισμένο.

Αιτίες εκφυλιστικών αλλαγών στη σπονδυλική στήλη:

 • Έλλειψη άγχους καθημερινής άσκησης.
 • Ακατάλληλη διατροφή και παχυσαρκία.
 • Τραυματισμοί.
 • Υπερβολική σωματική δραστηριότητα.
 • Στρες.
 • Υποθερμία.
 • Μεταδοτικές ασθένειες.

Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από δίσκο με κήλη. Στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, είναι αρκετά σπάνιες, αλλά για να αποφευχθούν επιπλοκές από εξάνθημα, επισκεφθείτε έναν γιατρό και κάντε μια μαγνητική τομογραφία. Στην περίπτωση μιας βουβωνικής κήλης, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλες οι εναλλακτικές μέθοδοι αυτοθεραπείας.

Τυπικά συμπτώματα οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης:

 • Κανονικός πονοκέφαλος.
 • Συχνή ζάλη, απώλεια προσανατολισμού στο διάστημα.
 • Επιδείνωση της όρασης, ακοή.
 • Αλλαγή στη φωνή, ροχαλητό.
 • Αίσθημα ότι το νεύρο είναι τσίμπημα (μονομερής πόνος που ακτινοβολεί στην ωμοπλάτη και το σαγόνι).

Ο πόνος απευθείας στην περιοχή του αυχένα και του ώμου είναι επίσης ένα σύμπτωμα της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας.

Οικιακές θεραπείες

Πόνος στον αυχένα με οστεοχόνδρωση

Η παραδοσιακή ιατρική για την οστεοχόνδρωση του λαιμού δείχνει αλληλεγγύη με την παραδοσιακή με πολλούς τρόπους. Συνιστά την υποχρεωτική σωματική δραστηριότητα, ένα ελαφρύ μασάζ με σπιτικά παυσίπονα ή αλοιφές και το τρίψιμο που αγοράζεται στο φαρμακείο, καθώς και αντιφλεγμονώδη φάρμακα που μειώνουν το πρήξιμο στην περιοχή του τσαμπωμένου νεύρου.

Τι να κάνετε εάν έχετε πόνο στον αυχένα και δεν υπάρχει τρόπος να επισκεφθείτε γιατρό στο εγγύς μέλλον; Οι ακόλουθες μέθοδοι για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της κατάστασης:

 • Φάρμακα που ανακουφίζουν τον πόνο και τους μυϊκούς σπασμούς (δισκία, πηκτές και αλοιφές).
 • Χρέωση.
 • Μελισσοθεραπεία.
 • Ηχητική θεραπεία.
 • Φυσική θεραπεία.

φαρμακευτική αγωγή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με μια οξεία επίθεση οστεοχονδρωσίας της αυχενικής μοίρας είναι να ανακουφίσετε γρήγορα την κατάσταση του ασθενούς εξαλείφοντας το σύνδρομο πόνου. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φάρμακα που σχετίζονται με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (απαγορεύεται η αυτοχορήγηση για γαστρική αιμορραγία και γαστρεντερικές παθήσεις).

Ένα από τα φάρμακα στην ομάδα NSAID πρέπει να βρίσκεται στο ντουλάπι οικιακής ιατρικής. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν χαλαρωτικά μυών. Όταν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο, θυμηθείτε ότι μόνο ένας γιατρός πρέπει να το συνταγογραφήσει! Κάθε ένα από τα φάρμακα έχει έναν μακρύ κατάλογο αντενδείξεων και παρενεργειών.

Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα χρησιμοποιούνται όχι μόνο από το στόμα (μέσα), αλλά και εξωτερικά με τη μορφή πηκτωμάτων και αλοιφών. Η θεραπεία της αυχενικής οστεοχόνδρωσης στο σπίτι συνεχίζεται, τρίβοντας στην οδυνηρή περιοχή τα μέσα που ορίζει ένας ειδικός.

Όταν το σύνδρομο πόνου εξασθενεί σημαντικά, μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση.

Χρέωση

Πριν επιλέξετε οποιαδήποτε φυσική άσκηση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό και δοκιμάστε. Εάν υπάρχει μεσοσπονδύλιο κάταγμα στην αυχενική μοίρα, απαγορεύονται ξαφνικές κινήσεις.

Οι ακόλουθες 5 ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου, της παγίδευσης των νευρικών ριζών και των μυϊκών σπασμών:

 • Ασκηση 1.Χαλάρωση. Σηκωθείτε ευθεία με τα χέρια σας από τις πλευρές σας. Απλώστε τα πόδια σας στο πλάτος του ώμου και χαλαρώστε εντελώς. Αναπνεύστε ομοιόμορφα. Αρχίστε να κινείτε το κεφάλι σας αργά και με ένα μικρό πλάτος - δεξιά και αριστερά, προς τα εμπρός και προς τα πίσω, κινώντας απαλά τις ελάχιστες περιστροφικές κινήσεις. Η διάρκεια του μαθήματος είναι λίγα λεπτά.
 • Άσκηση 2.Τέντωμα. Χαμηλώστε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και προσπαθήστε να αγγίξετε το σφαγίτινο φούσα με το πηγούνι σαςΤεντώστε αργά το πάνω μέρος του κεφαλιού σας και νιώστε το τέντωμα των σπονδύλων και τα νεύρα ελεύθερα. Φέρτε το κεφάλι σας σε όρθια θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 5 φορές.
 • Άσκηση 3.Γυρίζουμε την μπάλα. Γείρετε το κεφάλι σας πίσω σαν να τοποθετούσατε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας στις ωμοπλάτες σας. Χαλαρώστε, αναπνεύστε ομοιόμορφα. Περιστρέψτε το κεφάλι σας από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο. Επαναλάβετε 5 φορές. Είναι καλύτερα να διατηρείτε κάτι σταθερό κατά τη διάρκεια της άσκησης.
 • Άσκηση 4.Φτάνουμε στους ώμους με τα αυτιά μας. Πάρτε την αρχική θέση από την πρώτη άσκηση. Γείρετε το κεφάλι σας στον δεξιό ώμο, ισιώστε το στέμμα σας, νιώστε τους μυς και τους σπονδύλους. Προσπαθήστε να αγγίξετε τον ώμο σας με το αυτί σας. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Το κεφάλι πρέπει να λυγίσει τουλάχιστον πέντε φορές σε κάθε ώμο.
 • Άσκηση 5. Μόνο μασάζ. Σηκώστε τα χέρια σας και τοποθετήστε τα στο πίσω μέρος του λαιμού σας με τις παλάμες σας. Ξεκινήστε να κάνετε ελαφρύ μασάζ. Αυξήστε σταδιακά την πίεση και εκπαιδεύστε προσεκτικά τους σπονδύλους. Δεν πρέπει να υπάρχει πόνος. Μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση φαρμακευτικής αλοιφής.

Μελισσοθεραπεία

Το μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας

Τα προϊόντα μελισσοκομίας και ο μπλε πηλός έχουν καλή επίδραση στην οστεοχόνδρωση των αυχενικών σπονδύλων. Τα προϊόντα της μέλισσας περιλαμβάνουν τις ίδιες τις μέλισσες, οι οποίες τοποθετούνται σε βιολογικά ενεργές περιοχές για την ανακούφιση του πόνου και του πρήξιμου (τσίμπημα μελισσών), και τα προϊόντα που παράγουν:

 • Πέργα;
 • Γύρη;
 • podmore;
 • Πρόπολη;
 • Γάλα γάλακτος
 • ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ;
 • Μέλι.

Αλκοολούχα και υδατικά διαλύματα πρόπολης και podmore καθώς και μέλι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπρέσες και για κατάποση. Η γύρη, και οι δύο τύποι γάλακτος και ψωμί μελισσών, χρησιμοποιείται εσωτερικά. Χαρακτηριστικά λήψης προϊόντων μελισσών:

 1. Είναι πολύ θρεπτικά, οπότε δεν χρειάζεται να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες γύρης, γάλα, ψωμί μελισσών και μέλι. Αρκετά 1 κουταλάκι του γλυκού 2 φορές την ημέρα.
 2. Δεν πρέπει να τρώτε ή να πίνετε νερό για αρκετές ώρες πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο μελισσών. Η βέλτιστη ώρα να το πάρετε είναι το πρωί με άδειο στομάχι, αμέσως μετά το κρεβάτι και το βράδυ, τρεις ώρες μετά από ένα ελαφρύ δείπνο, αμέσως πριν πάτε για ύπνο.
 3. Ένα κουταλάκι του γλυκού ψωμί μέλισσας, γάλα, γύρη ή μέλι τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα. Κρατήστε μέχρι να διαλυθεί πλήρως, μην μασάτε! Έτσι, όλες οι χρήσιμες ουσίες εισέρχονται αμέσως στην κυκλοφορία του αίματος και αρχίζουν να δρουν. Μπορείτε να φάτε σε μισή ώρα ή αργότερα.

Όλα τα προϊόντα μελισσών έχουν έντονες αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η απορρόφησή τους έχει ανοσορυθμιστικό αποτέλεσμα και κινητοποιεί την άμυνα του οργανισμού.

Μην χρησιμοποιείτε μελισσοθεραπεία για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης του τραχήλου της μήτρας εάν είστε αλλεργικοί στο μέλι!

Ηχητική θεραπεία

Τρίψιμο με πηλό για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης

Ο μπλε τόνος έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τα προϊόντα μελισσών. Ανακουφίζει αποτελεσματικά τη φλεγμονή, βελτιώνει την παροχή αίματος στους ιστούς στο σημείο της συμπίεσης και βελτιώνει το μεταβολισμό. Επομένως, η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της σπονδυλικής στήλης είναι ένας συνδυασμός προϊόντων μελισσών και μπλε πηλού.

Αριθμός συνταγής 1

Λείανση - έγχυση μπλε πηλού και αλκοολικής πρόπολης. Οδηγίες για την προετοιμασία του προϊόντος βήμα προς βήμα:

 • Προετοιμάστε γυαλικά, ξύλινα κουτάλια, πηλό, πρόπολη και καθαρό νερό. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι καθαρό νερό σε ένα δοχείο, προσθέτουμε 3 κουταλάκια του γλυκού πρόπολη και ρίχνουμε μπλε πηλό σε σκόνη σε αυτό. Το τελευταίο συστατικό λαμβάνεται σε τέτοια ποσότητα ώστε το διάλυμα να μην είναι πολύ παχύ, αλλά και να μην είναι υδαρές. Ως εκ τούτου, ο πηλός χύνεται σε μερίδες σε τμήματα, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
 • Όταν το γεύμα είναι έτοιμο, ζητήστε από την οικογένειά σας να σας βοηθήσει. Ξαπλώστε προς τα κάτω σε μια επίπεδη, σκληρή επιφάνεια. Ο βοηθός πρέπει να τραβήξει την τριβή στα χέρια του και να κάνει απαλό μασάζ στο λαιμό και στον ώμο. Η διαδικασία διαρκεί 5-7 λεπτά. Μετά από αυτό, πρέπει να ξαπλώσετε για άλλα 10 λεπτά και στη συνέχεια να κάνετε ένα ζεστό ντους.

Η πορεία της θεραπείας είναι μια εβδομάδα, τότε το ίδιο ποσό ανάπαυσης και επανάληψης. Οι χρόνοι τριβής μπορούν να εναλλάσσονται με περιόδους ανάπαυσης καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Αριθμός συνταγής 2

Εγχύστε με μπλε πηλό και νερό πρόπολης. Τα συστατικά είναι τα ίδια εκτός από την πρόπολη. Εδώ χρειάζεστε την έγχυση νερού. Μπορείτε να το μαγειρέψετε μόνοι σας:

 • Καταψύξτε την πρόπολη στον καταψύκτη.
 • Τρίψτε το σε σκόνη.
 • Πάρτε 100 γραμμάρια νερού και 20 γραμμάρια πρόπολης.
 • Ανακατέψτε τα συστατικά σε γυάλινο μπολ ή πορσελάνη και τοποθετήστε τα σε υδατόλουτρο.
 • Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα. Σε αυτό το σημείο, το χρώμα του διαλύματος θα γίνει σκούρο καφέ και η μυρωδιά θα γίνει πιο έντονη.
 • Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και περάστε από διάφορα στρώματα τυροκομείου. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το άρθρο για εξωτερική χρήση.

Ανακατέψτε τον πηλό στο έτοιμο διάλυμα πρόπολης. Η συνοχή της σύνθεσης πρέπει να είναι αρκετά παχύ, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να κατανέμεται καλά σε καμβά. Τοποθετήστε τη συμπίεση στο λαιμό σας και ασφαλίστε την. Μπείτε σε μια άνετη θέση (καθίστε ή ξαπλώστε) και χαλαρώστε. Μετά από μια ώρα, αφαιρέστε τη συμπίεση και σκουπίστε το λαιμό σας με ένα καθαρό πανί. Χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας πρόπολη μέσα (με άδειο στομάχι και μην τρώτε τίποτα για μισή ώρα).

Η θεραπεία διαρκεί 3 εβδομάδες, μετά ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας και επαναλαμβάνεται.

Οικιακή φυσιοθεραπεία

Ο εξοπλισμός φυσικοθεραπείας στο σπίτι είναι μια καλή προσθήκη στις θεραπείες με άργιλο και μελισσοκομία, και ενισχύει τα αποτελέσματα των αντιφλεγμονωδών πηκτωμάτων και αλοιφών. Ένα από αυτά είναι απαραίτητο να υπάρχει στο φαρμακείο σας.

Η κλασική χρήση οποιασδήποτε από τις ιατρικές συσκευές είναι η ζώνη πόνου. Σε μία συσκευή, τα δονητά συνδέονται στις πλευρές του λαιμού με γύψο. Η λειτουργία επιλέγεται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μια άλλη συσκευή είναι στο λαιμό και διαρκεί 30 έως 40 λεπτά. Ένα επιπλέον αποτέλεσμα είναι η ζεστασιά που μπορεί να γίνει αισθητή περίπου 20 λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας.

Παρά τον οικιακό σκοπό των ιατρικών συσκευών, μην συμμετέχετε σε ερασιτεχνικές δραστηριότητες! Κάθε ένα από αυτά έχει έναν συγκεκριμένο κατάλογο αντενδείξεων και ακριβή θεραπευτικά σχήματα σύμφωνα με τα συμπτώματα.

Οι μέθοδοι φυσικοθεραπείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά την έξαρση. Ο γιατρός θα παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Τώρα που έχετε μια ιδέα πώς να θεραπεύσετε την οστεοχόνδρωση του λαιμού στο σπίτι. Αλλά για να μην υποφέρετε και να μην πονάτε, προσέξτε την πρόληψη της υγείας της σπονδυλικής σας στήλης. Τότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό και να σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο για τη θεραπεία. Να θυμάστε ότι η κατάσταση των εσωτερικών οργάνων και ολόκληρου του σώματος εξαρτάται από την υγεία της σπονδυλικής στήλης.