Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Διάγνωση οστεοχονδρωσίας της θωρακικής περιοχής

Η οστεοχόνδρωση στο στήθος αναπτύσσεται αρκετά σπάνια σε σύγκριση με άλλες μορφές της νόσου. Είναι σημαντικό να το αναγνωρίσετε στο πρώτο στάδιο, ώστε η καταστροφική διαδικασία στον χόνδρο να μην οδηγήσει σε επικίνδυνες επιπλοκές.

Το Ιατρείο Αρθρώσεων και Σπονδυλικής Στήλης προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία της θωρακικής οστεοχόνδρωσης σε προσιτές τιμές! Μια εξειδικευμένη ιατρική μονάδα που ειδικεύεται στη θεραπεία παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Δεν προσφέρουμε μόνο εξειδικευμένη βοήθεια από εξειδικευμένους ειδικούς, προσφέρουμε επίσης μια καινοτόμο μέθοδο για τη θεραπεία της θωρακικής οστεοχόνδρωσης - θεραπεία MBST!

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής περιοχής στην κλινική:

 • Χωρίς πόνο, ενέσεις ή παρενέργειες
 • Μακροχρόνιο αποτέλεσμα χωρίς χειρουργική επέμβαση
 • Καταπολέμηση των αιτιών της νόσου, όχι των συμπτωμάτων
 • Δεν χρειάζεται ενδονοσοκομειακή περίθαλψη
 • 100% αναγέννηση του χόνδρου και του οστικού ιστού μετά το μάθημα

Θωρακική οστεοχόνδρωση: συμπτώματα, αίσθηση, παράγοντες που προκαλούν νόσο

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα συμπτώματα και τις μεθόδους θεραπείας της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής σπονδυλικής στήλης. Τις περισσότερες φορές, η ανάπτυξη ασθένειας στην περιοχή του θώρακα οφείλεται σε ανεπαρκή φόρτιση των μυών (σωματική αδράνεια), με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερβολικό φορτίο στους μεσοσπονδύλιους δίσκους μεταξύ των σπονδύλων.

Ο σχηματισμός οστεοχονδρωσίας στο στήθος μπορεί να ξεκινήσει υπό την επίδραση των ακόλουθων παραγόντων:

 • Κακές συνήθειες;
 • σκολίωση και ανωμαλίες στάσης.
 • γενετική προδιάθεση;
 • καθιστική ζωή;
 • συχνή σημαντική σωματική άσκηση.
 • ιστορικό τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης?
 • μεγάλο άγχος και ψυχική καταπόνηση.

Οι λειτουργίες των μεσοσπονδύλιων δίσκων μεταξύ των σπονδύλων στο στέρνο επηρεάζονται επίσης αρνητικά από την αυξημένη σωματική δραστηριότητα και την έλλειψη άσκησης.

Οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης: συμπτώματα

Η θωρακική οστεοχόνδρωση χαρακτηρίζεται από έντονα συμπτώματα - όλες οι αισθήσεις είναι πολύ έντονες. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσετε τη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής περιοχής. Αυτή η παθολογία χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 1. Πόνος στο στέρνο οξείας φύσης που εμφανίζεται όταν παραμένετε σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως η ανάπτυξη επώδυνων αισθήσεων από ξαφνικές κινήσεις ή άρση βαρών.
 2. Σφίξιμο τόσο στην πλάτη όσο και στο στέρνο. Δυσκολία στην αναπνοή - Ο πόνος εμφανίζεται όταν παίρνετε μια βαθιά αναπνοή μέσα ή έξω.
 3. Υπαισθησία ορισμένων περιοχών του σώματος. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όταν οι νευρικοί υποδοχείς που βρίσκονται στον σπονδυλικό σωλήνα έχουν υποστεί βλάβη.
 4. Αδυναμία απότομης στροφής του σώματος ή επέκτασης και ανύψωσης των χεριών πάνω από το κεφάλι. Κάθε μία από αυτές τις κινήσεις εκφράζεται με έντονο πόνο.
 5. Επώδυνες εκδηλώσεις θαμπού χαρακτήρα στις ωμοπλάτες και μεταξύ τους.
 6. Τα πόδια κρυώνουν λόγω ανεπαρκούς παροχής αίματος.
 7. Στο σώμα εμφανίζονται ρίγη και «χήνα».

Στην οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, τα συμπτώματα σχετίζονται με το πόσο προχωρημένη είναι η νόσος. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτής της παθολογίας, είναι δυνατή η παραβίαση των λειτουργιών άλλων οργάνων. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να εμφανιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • μεσοπλεύρια νευραλγία?
 • κάψιμο και φαγούρα στα πόδια.
 • αέρια, προβλήματα με τα κόπρανα, έμετο ή καούρα.
 • ξεφλούδισμα του δέρματος, αραίωση και εύθραυστα νύχια.
 • Παραβίαση των λειτουργιών των γεννητικών οργάνων / γεννητικών οργάνων.
 • σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει έλλειψη οξυγόνου.

Η οστεοχόνδρωση της περιοχής του θώρακα χαρακτηρίζεται επίσης από οξύ και επίμονο πόνο με τη μορφή προσβολών. Με μια έξαρση της νόσου, τα συμπτώματα γίνονται όσο το δυνατόν πιο φωτεινά. Εάν η ασθένεια έχει περάσει σε οξύ στάδιο, ο ασθενής νοσηλεύεται.

Θεραπεία της θωρακικής οστεοχονδρωσίας με θεραπεία MBST

Σήμερα, πολλές κλινικές χρησιμοποιούν την τεχνολογία MBST για τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων: όλη η προσοχή των γιατρών εστιάζεται στην εξάλειψη προβλημάτων και διαταραχών του μυοσκελετικού συστήματος από τους ασθενείς. Η θεραπεία MBST σάς επιτρέπει να εξαλείψετε την αιτία των ασθενειών του μυοσκελετικού συστήματος και όχι μόνο να σώσετε τον ασθενή από τα δυσάρεστα συμπτώματα της νόσου.

Η λειτουργική αρχή αυτής της θεραπευτικής μεθόδου βασίζεται στο γεγονός ότι ο μεταβολισμός στον ιστό ρυθμίζεται από ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία. Και αν οι διαδικασίες αναγέννησης, δηλαδή οι ενημερώσεις, πραγματοποιούνται ανεξάρτητα σε ένα υγιές όργανο ή σύστημα, τότε απαιτούν μια παρορμητική δράση από το εξωτερικό σε περίπτωση λειτουργικών τραυματισμών. Στη θεραπεία MBST, η έκθεση σε μαγνητικό συντονισμό χρησιμοποιείται ως τέτοιος παλμός, στέλνοντας σήματα σε άρρωστους ιστούς που αναπαράγουν τα σήματα από ένα υγιές σύστημα σώματος. Ο ομαλοποιημένος μεταβολισμός σας επιτρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία αναγέννησης σε κύτταρα χόνδρου, οστικό ιστό, τένοντες κ. λπ.

Μετά από 8-10 συνεδρίες, όχι μόνο διακόπτεται η διαδικασία της καταστροφής, αλλά και η αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών. Το αποτέλεσμα διαρκεί για περισσότερα από 5 χρόνια χωρίς χειρουργική επέμβαση και μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή!

Dorsagia και Dorsago

Στο πλαίσιο της θωρακικής οστεοχόνδρωσης, μπορεί κανείς συχνά να παρατηρήσει τον σχηματισμό σπονδυλικών συνδρόμων: ραχιαία και ραχιαία.

Το Dorsago είναι ένας άμεσος σχηματισμός οξέος πόνου στο στέρνο. Κατά κανόνα, αυτή η κατάσταση σημειώνεται σε άτομα που βρίσκονται σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, κάθονται. Το σύνδρομο μπορεί να αναπτυχθεί όταν στέκεστε όρθιος μετά από πολύωρη παραμονή στο τραπέζι σε αμετάβλητη θέση. Το Dorsago χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση αφόρητου πόνου και περιορισμένες κινήσεις στην κορυφογραμμή.

Σε αντίθεση με τη ραχιαία, η ραχιαία αναπτύσσεται σταδιακά. Με αυτό το σύνδρομο, υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος και δυσφορία στην πληγείσα περιοχή της κορυφογραμμής. Αύξηση του πόνου παρατηρείται με βαθιά αναπνοή και κλίση του άνω μέρους του σώματος.

Οι μύες σφίγγονται, οι κινήσεις στη σπονδυλική στήλη περιορίζονται. Συνήθως το σύνδρομο πόνου αυξάνεται το βράδυ και εξαφανίζεται το πρωί μετά από 10 λεπτά περπάτημα.

Η παρουσία άλλων συνδρόμων πόνου στο φόντο της οστεοχονδρωσίας στην περιοχή του θώρακα.

Με αυτήν την παθολογία, είναι επίσης δυνατή η ανάπτυξη άλλων συνδρόμων πόνου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ακριβή διάγνωση της νόσου. Εάν η νόσος εξαπλωθεί στην περιοχή του άνω θωρακικού τμήματος του στέρνου, γίνεται αισθητός πόνος στον οισοφάγο, τον λάρυγγα και ένα «ογκίδιο στο λαιμό». Εάν η βλάβη βρίσκεται στο μέσο θωρακικό τμήμα, ενόχληση εμφανίζεται στο δεξιό υποχόνδριο .

Εάν η παθολογία εξαπλωθεί στην περιοχή του κατώτερου τμήματος του θώρακα, σημειώνεται η ανάπτυξη πόνου στο περιτόναιο, παρόμοια με τα σημάδια μιας ασθένειας στο έντερο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του συνδρόμου πόνου στο πλαίσιο της θωρακικής οστεοχόνδρωσης και της ποιότητας της διατροφής του ασθενούς. Επιπλέον, ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ανεξάρτητα από την εποχή. Αν και ο πόνος με αυτή την ασθένεια μπορεί να αυξηθεί τα βράδια και με σωματική υπερφόρτωση. Τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν ή μειώνονται το πρωί.

Πιθανές Συνέπειες

Κατά την ανάπτυξη της θωρακικής οστεοχόνδρωσης, μπορεί να προκύψουν διάφορες επιπλοκές που σχετίζονται με τα εσωτερικά όργανα. Τις περισσότερες φορές, σημειώνεται η ανάπτυξη ασθενειών της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό οφείλεται στον ερεθισμό των νευρικών υποδοχέων στις περιοχές του θώρακα και του λαιμού.

Περιστασιακά υπάρχει μια εμφάνιση:

 • διαταραχές στο έργο του δωδεκαδακτύλου.
 • προβλήματα με το έργο της πέψης.
 • Δυσκινησία στη χοληδόχο κύστη.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη τέτοιων προβλημάτων υγείας, η θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης θα πρέπει να ξεκινήσει έγκαιρα.

διάγνωση

Πριν προχωρήσετε στη θεραπεία της οστεοχονδρωσίας στο στήθος, πραγματοποιείται μια ολοκληρωμένη διάγνωση του ασθενούς. Περιέχει:

 1. Οπτική επιθεώρηση και ανάκριση του ασθενούς. Όταν η νόσος φτάσει στο στάδιο 2-3, υπάρχει μια αισθητή παραμόρφωση του σκελετού. Ο γιατρός πρέπει να πάρει ένα ιατρικό ιστορικό για να αποκλείσει ή να επιβεβαιώσει κληρονομικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση θωρακικής οστεοχόνδρωσης.
 2. Εργαστηριακή ανάλυση αίματος και ούρων.
 3. Ακτινογραφία για τον προσδιορισμό της παρουσίας και του μεγέθους των οστεοφύτων και του ύψους ή του περιγράμματος των δίσκων. Μια ακτινογραφία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό του μεγέθους και της θέσης της κήλης, καθώς και για τυχόν αλλαγές στο σχήμα του δίσκου.
 4. Η διεξαγωγή μιας δισκογραφίας σάς επιτρέπει να προσδιορίσετε τα περιγράμματα του pulposus πυρήνα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με την εισαγωγή ενός παράγοντα αντίθεσης.
 5. Η αξονική τομογραφία χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις, αφού η διάγνωση χαρακτηρίζεται από ισχυρή ακτινοβολία, η οποία επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή.
 6. Γίνεται ΗΚΓ για να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί η παρουσία καρδιακής ισχαιμίας.

Τα έγκαιρα διαγνωστικά μέτρα επιτρέπουν την αποτελεσματική θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής περιοχής.

Θεραπεία της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής περιοχής

Πριν από την έναρξη της θεραπείας για τη θωρακική οστεοχονδρωσία, ο γιατρός καθορίζει τα αίτια της ανάπτυξης της νόσου, λαμβάνει υπόψη τα συμπτώματα που έχουν προκύψει στο φόντο της νόσου και μόνο τότε συνταγογραφεί θεραπεία. Αυτή η ασθένεια απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία. Μια συντηρητική μέθοδος θεραπείας της οστεοχονδρωσίας της θωρακικής περιοχής περιλαμβάνει συνδυασμό φαρμακευτικής θεραπείας με φυσιοθεραπευτικές διαδικασίες.

Με επιδείνωση της παθολογίας, συνιστάται η συμμόρφωση με την ανάπαυση στο κρεβάτι, η χρήση παυσίπονων και άλλων φαρμάκων που είναι αποτελεσματικά σε μια τέτοια παθολογία. Τα φάρμακα επιλέγονται από τον γιατρό προσωπικά για κάθε ασθενή, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του σώματός του και την κλινική εικόνα. Συνήθως, για τη θεραπεία της θωρακικής οστεοχόνδρωσης, μπορεί να συνταγογραφηθεί λήψη:

 • Αναλγητικά για την εξάλειψη του οξέος πόνου στο στέρνο, που οδηγεί σε διαταραχή της λειτουργίας των αναπνευστικών οργάνων και προκαλεί σημαντική ενόχληση κατά τη διάρκεια των κινήσεων.
 • φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση των μυϊκών σπασμών.
 • φάρμακα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β.
 • Φάρμακα με φυτικά συστατικά που κατακρατούν υγρό στους μεσοσπονδύλιους δίσκους που επηρεάζονται από την οστεοχόνδρωση.

προληπτικά μέτρα

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη προβλημάτων με τη σπονδυλική στήλη, πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

 • οδηγώντας έναν ενεργό τρόπο ζωής: κολύμπι στην πισίνα, τρέξιμο το πρωί, ασκήσεις.
 • Εάν ασχολείστε με καθιστική δουλειά, προσπαθήστε να κάθεστε με την πλάτη σας ίσια και τους ώμους σας χαλαρούς.
 • Η καθιστική εργασία πρέπει να εκτελείται σε μια καρέκλα με πλάτη που υποστηρίζει τη σπονδυλική στήλη.
 • Προκειμένου η σπονδυλική στήλη να βρίσκεται στη σωστή θέση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανάπαυσης, συνιστάται να προμηθευτείτε ορθοπεδικό στρώμα και μαξιλάρι.
 • Αποφύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα, εάν αυτό είναι αναπόφευκτο, τότε πρέπει να τα σηκώνετε απαλά.
 • συνιστάται η άντληση των μυών του τύπου.
 • Απλά πρέπει να φοράτε άνετα παπούτσια.
 • θα πρέπει να περιλαμβάνουν τρόφιμα εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα στη διατροφή τους.

Είναι αρκετά δύσκολο να προστατευτείτε από την ανάπτυξη θωρακικής οστεοχόνδρωσης, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Εάν εντοπιστούν σημεία παθολογίας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν ειδικό για να προσδιορίσετε τη φύση των συμπτωμάτων που έχουν εμφανιστεί. Είναι πιθανό ότι η αιτία δεν είναι στη σπονδυλική στήλη, αλλά σε παραβίαση των λειτουργιών άλλων εσωτερικών συστημάτων και οργάνων.

Με την επιφύλαξη των κανόνων που αναφέρονται παραπάνω, η πιθανότητα εμφάνισης θωρακικής οστεοχόνδρωσης μειώνεται στο ελάχιστο.

Περισσότερες συστάσεις από ειδικούς

Φυσικά, για να αποφύγετε την εμφάνιση δυσκολιών με τη χτένα, είναι απαραίτητο να τηρείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Εάν ασχολείστε με καθιστική εργασία, συνιστάται να κάνετε ζέσταμα κάθε ώρα. Η κολύμβηση έχει καλό αποτέλεσμα για προληπτικούς σκοπούς. Θα πρέπει επίσης να αναθεωρήσετε τη διατροφή σας.

Για την πρόληψη, συνιστάται να κάνετε πρωινές ασκήσεις κάθε μέρα και αθλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η οστεοχόνδρωση της θωρακικής περιοχής είναι από μόνη της ασφαλής, αλλά στην πορεία της ανάπτυξής της μπορεί να προκύψουν σοβαρές επιπλοκές. Επομένως, η θεραπεία της παθολογίας πρέπει να είναι έγκαιρη.

Διαφορετικά, άλλα προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη μπορεί να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Όλοι θέλουν να ζουν χωρίς πόνο και χωρίς περιορισμούς που προκαλούνται από ασθένειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να προσδιοριστεί έγκαιρα η παρουσία θωρακικής οστεοχόνδρωσης και να ξεκινήσει η θεραπεία.